Selecteer een pagina

Hotel De Meulenhoek

189,00

Hotel De Meulenhoek

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: 566315f9e6d3 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Tijdens de fietsvakantie door Drenthe ontdekt u het mooie Drenthe. U overnacht in het natuurrijke Exloo, midden op de Drentse Hondsrug, bij 3-sterren Hotel De Meulenhoek. Dit moderne hotel kent ouderwetse gastvrijheid en een rustieke sfeer. Gelegen aan de Brink en omgeven door prachtige panden en veel groen voelt u zich gelijk op uw gemak in dit gezellige hotel. 

Het Drentse landschap kenmerkt zich door essen, zandverstuivingen, bossen en heidevelden, waarin u de schaapsherder dagelijks kunt tegenkomen met zijn schaapskudde. Niet voor niets is Drenthe bekend als meest geliefde fiets- en wandelprovincie van Nederland! 

Hoe ziet uw 5- of 6-daagse fietsvakantie door Drenthe eruit?

Dag 1: Aankomst in Exloo
Vanaf 14:00 bent u welkom in het hotel en kunt u zich voorbereiden op de fietsvakantie die de volgende dag gaat beginnen. Ontdek alvast de omgeving van Exloo, bezoek het gezellige Assen of Wildlands Zoo Emmen. Als u toch niet kunt wachten om op de fiets te stappen kunt u bij het hotel om een korte fietsroute vragen.

Dag 2: Hunebedbikeway fietsroute (circa 54 km)
Uw vakantie op de fiets begint! U fietst, na een goed ontbijt, een mooie route door de bosrijke omgeving van de Hondsrug, een gebied dat bekend staat om de vele hunebedden. Stap zeker even van de fiets om Hunebedcentrum Borger te bezoeken. Uw fietsroute vervolgt naar zwemplas ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Deze zwemplas met lunchroom bevindt zich midden in het bos, de perfecte plek voor een lunchpauze. Hierna fietst u richting het Boomkroonpad. Hier kunt u een fijne wandeling maken, waarna u terugfietst naar Exloo. 

Dag 3: Orvelte fietsroute (circa 52 km)
Op dag drie fietst u langs het bos richting Keramiektuin galerie Harwi. Dit is een prachtige beeldentuin met ruim opgezette galerie. Vanaf daar vervolgt u de fietstocht richting Wezuperbrug en langs het Oranjekanaal naar museumdorp Orvelte. Hier kunt u een kijk nemen bij de IJzertijdboerderij of een rit maken met de paardentram. Via het schapenpark fietst u terug naar het hotel.

Dag 4: Lofar- en Hunzeroute (circa 50 km)
Op de vierde dag van uw fietsvakantie fietst u het gebied Hunzedal in. Dit gebied herbergt een prachtige natuur waarin diverse zeldzame planten én bevers worden gespot. Via hier fietst u verder richting Gasselternijveen, langs boerin Agnes, bekend van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. Agnes produceert op haar boerderij diverse soorten advocaat. In het dorp Gieten kunt u een heerlijke lunchpauze nemen. Vanuit het natuurgebied het Drouwenerzand fietst u terug naar het hotel in Exloo.

Dag 5: Einde 5-daagse fietsvakantie
Boekt u de 5-daagse fietsvakantie door Drenthe, dan is dit uw laatste dag. Geniet nog een keer van het lekkere ontbijt, waarna uw fietsvakantie eindigt. Natuurlijk kunt u zelf nog even de natuur in of de omgeving verder verkennen.

Dag 5: Van Gogh fietsroute (circa 60 km)
Boekt u de 6-daagse fietsvakantie door Drenthe, dan fietst u de laatste fietsdag door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen. Vanuit Emmen fietst u richting Nieuw Amsterdam, waarin Vincent van Gogh bijna 150 jaar geleden woonde en werkte. Vanuit het van Gogh huis fietst u via het Ermerstrand richting Zweeloo, waarin u het beroemde Vincent van Gogh Kerkje van Zweeloo kunt bewonderen. Na deze dag kunt u weer heerlijk bijkomen in Hotel De Meulenhoek en genieten van uw diner en laatste overnachting.

Dag 6: Einde 6-daagse fietsvakantie
Boekt u de 6-daagse fietsvakantie door Drenthe, dan is dit uw laatste dag. Geniet nog een keer van het lekkere ontbijt, waarna uw fietsvakantie eindigt.

  • Plaats: Exloo
  • Provincie: Drenthe
  • Accommodatie type: Hotel

Extra informatie

Accommodatie type

Plaats

Provincie