Selecteer een pagina

Fietsvakantie over de Hondsrug

354,00

Fietsvakantie over de Hondsrug

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: 52d5eebc42a9 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Wilt u al fietsend het prachtige Nederlandse noorden ontdekken? Kies dan voor een fietsvakantie over de Hondsrug! Gedurende een drie- of vijfdaagse tocht komt u langs al het moois dat Groningen en Drenthe te bieden hebben. Elke dag volgt u een mooie route en ‘s avonds geniet u van een comfortabele nacht in een hotel, waar uw bagage al op u wacht. Maak kennis met de cultuur, geschiedenis en natuur van de Hondsrug en bezoek hotspots als Wildlands Adventure Zoo Emmen, het Hunebedcentrum en voormalig Kamp Westerbork. 

Hoe ziet uw 3-daagse fietsvakantie over de Hondsrug eruit? 

Dag 1: Zuidlaren
U komt aan bij het eerste hotel, in Zuidlaren, waar u op eigen gelegenheid naartoe reist. We beginnen de vakantie rustig; vandaag springt u nog niet op de fiets. Ga dieren kijken in Wildlands Adventure Zoo Emmen of stap in het verhaal van het Drentse Veen bij erfgoedmuseum Het Veenpark in Barger-Compascuum. Een goed begin van uw 3-daagse fietsvakantie over de Hondsrug!

Dag 2: Zuidlaren – Zuidlaren (ca. 57 km)  
Vandaag begint het dan echt, u stapt op de fiets en rijdt van Zuidlaren naar de bruisende studentenstad Groningen, waar u de vele bezienswaardigheden kunt bewonderen. Hierna fietst u verder langs natuurgebied De Onlanden naar museumdorp Eelde. Hier kunt u het Internationaal Klompenmuseum en Museum De Buitenplaats bezoeken. Aan het eind van de dag fietst u terug naar uw accommodatie in Zuidlaren. 

Dag 3: Zuidlaren – Borger (ca. 55 km)
Vanuit Zuidlaren vertrekt u richting het gezellige Assen, waar u het Drents Museum kunt bezoeken. Hierna fietst u door naar het Boomkroonpad, waar u over een stalen constructie langs de toppen van de bomen kunt wandelen. U krijgt letterlijk een hele andere kijk op het bos. Ook fietst u langs verschillende hunebedden in de omgeving van Drouwen en het Hunebedcentrum in Borger, waarna u aankomt bij uw volgende hotel, in Borger.

Hoe ziet uw 5-daagse fietsvakantie over de Hondsrug eruit?

Bij de 5-daagse fietsvakantie zijn dag 1 tot en met 3 hetzelfde als bij de 3-daagse fietsvakantie. 

Dag 4: Borger – Borger (ca. 60 km)
Vandaag fietst u naar de boswachterij van Exloo. Hier kunt u de hunebedden, grafheuvels en pingoruïne bewonderen. Daarna fietst u langs het openluchtmuseum Ellert en Bammert. Ook komt u door het mooie monumentendorp Orvelte en boswachterij Schoonloo, waarna u terugfietst naar Borger. 

Dag 5: Borger – Zuidlaren (ca. 57 km)
Op de laatste dag van uw fietsvakantie fietst u richting het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Daarna kunt u genieten in het Nationaal Park Drentsche Aa en fietst u naar Anloo. U komt door een van de best bewaarde beek- en esdorpenlandschappen van West-Europa. Via natuurreservaat de Strubben-Kniphorstbosch komt u weer terug in Zuidlaren.

  • Plaats: Assen
  • Provincie: Drenthe
  • Accommodatie type: Hotel

Extra informatie

Accommodatie type

Plaats

Provincie