Selecteer een pagina

Fietsvakantie Hunebed Highway

454,00

Fietsvakantie Hunebed Highway

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: f08574ac6802 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Tijdens de fietsvakantie Hunebed Highway ontdekt u gedurende een 5-daagse fietstocht hoe mooi de provincie Drenthe is. U fietst van hotel naar hotel, waar uw bagage bij aankomst al op u wacht. De mooiste weg van Nederland, van Zuidlaren naar Coevorden is de Hunebed Highway. Via uitgestippelde routes ziet u zeker 47 van de 52 hunebedden. Daarnaast maakt u kennis met lieflijke, authentieke dorpen, talrijke bezienswaardigheden en het unieke Drentse landschap!  

Hoe ziet uw 5-daagse fietsvakantie Hunebed Highway eruit?

Dag 1: Odoorn
U checkt vandaag in bij uw eerste hotel in Odoorn. Wilt u meteen een paar mooie Drentse parken bezoeken? Ga dan naar het Veenpark in Barger-Compascuum of naar WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Stapt u liever meteen op de fiets? Vraag dan bij het hotel naar een korte fietsroute.

Dag 2: Odoorn – Coevorden (55 km)
Vandaag fietst u langs monument Eppiesbargje, door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen. Vervolgens gaat de route via Nieuw-Amsterdam – waar 150 jaar geleden Vincent van Gogh woonde en werkte – en de zandstrooiboerderij in Schoonebeek, naar historische stad Coevorden. Een bezoekje aan Kasteel Coevorden én het stedelijk museum is zeker aan te bevelen!   

Dag 3: Coevorden – Ees (60 km)
Op deze dag fietst u van Coevorden naar Ees. U fietst als het ware in grotere lussen langs de Hunebed Highway. U komt door brinkdorp Dalen waar u de fraaie molen ‘de Bente’ bewondert, en door het dorpje Gees met beschermd dorpsgezicht en indrukwekkende beeldentuin. Via natuurgebied de Mepperdennen komt u in monumentendorp Orvelte aan: hét Drentse oerdorp. De laatste kilometers van vandaag gaan door de staatsbossen van Schoonloo en Exloo richting Ees.
 
Dag 4:  Ees – Zuidlaren (56 km)
Vandaag neemt u al fietsend een duik in het verleden. Aan het begin van de dag komt u langs het Hunebedcentrum in Borger, mét grootste hunebed van Nederland, waar u meer leert over de sterke hunebedbouwers. Daarna staat voormalig Kamp Westerbork op het programma; vanuit dit kamp werden tijdens de Tweede Wereldoorlog wel 100.000 mensen ‘op transport gezet’. Via het unieke beekdallandschap van Nationaal Park Drentsche Aa fietst u naar uw hotel in Zuidlaren.

Dag 5: Zuidlaren – Odoorn (57 km)
Op deze laatste fietsdag bezoekt u onder andere het bos, de veenmeren en de zandverstuivingen maar ook de middeleeuwse karrensporen in het Balloërveld, de schaapskudde van Ballo en het Boomkroonpad in Drouwen. Na een wandeling langs de toppen van de bomen vervolgt u uw fietstocht langs verschillende hunebedden. Beklim uitkijktoren Poolshoogte in Odoorn voor een schitterend uitzicht over de omgeving. Uw fietsreis eindigt waar deze begonnen is: bij uw hotel in Odoorn.

  • Plaats: Assen
  • Provincie: Drenthe
  • Accommodatie type: Hotel

Extra informatie

Accommodatie type

Plaats

Provincie