Selecteer een pagina

Fietsvakantie Heuvels – Heide – Bos – Kastelen

291,95

Fietsvakantie Heuvels – Heide – Bos – Kastelen

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: fd66b6f2a16e Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Kies uit een 4- of 5-daagse fietsvakantie Heuvels, Heide, Bos en Kastelen en ontdek de mooiste plekjes van de Achterhoek en Salland. U ziet tijdens deze vakantie enkele bijzondere highlights van deze oostelijke regio, terwijl u tegelijkertijd actief bezig bent. Zo fietst u dwars door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, doorkruist u kasteelrijke dorpen en pikt u ook nog eens enkele unieke musea mee. Afhankelijk van de hoeveelheid dagen die u fietst, overnacht u in twee, drie of vier bed and breakfasts in de regio. Omdat u logeert in kleinschalige accommodaties wordt de volgorde van onderstaande dagprogramma’s afgestemd op de beschikbaarheid van de accommodaties.

Hoe ziet uw 4-daagse fietsvakantie eruit?

Dag 1: Laren 
U komt vandaag aan bij uw eerste gastvrije bed and breakfast in de omgeving van Laren (Gelderland). Verken tijdens een fietstochtje van 20 kilometer de regio vol rietgedekte boerderijen, glooiende heidevelden en historische dorpskernen.

Dag 2: Laren – Sallandse Heuvelrug
Na het ontbijt fietst u vanuit Laren naar uw accommodatie aan de rand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Onderweg geniet u van vergezichten over de heidevelden, dichte bossen en on-Nederlandse hoogteverschillen. Maak een stop bij Natuurmuseum Holterberg en drink een kop koffie bij een van de eetgelegenheden die u onderweg passeert.

Dag 3: Sallandse Heuvelrug – Vorden
Vandaag fietst u vanaf de Sallandse Heuvelrug naar Vorden, een van de meest kasteelrijke dorpen van Nederland. Vorden wordt ook wel het ‘achtkastelendorp’ genoemd, dankzij de acht sprookjesachtige kastelen die hier te bewonderen zijn. Geniet tijdens uw fietstocht van kastelen, buitenplaatsen, landgoederen, bossen en heidevelden.

Dag 4: Ruurlo – Borculo – Laren
Op deze laatste fietsdag fietst u via Ruurlo en Borculo terug naar Laren. Museum- en cultuurliefhebbers gaan een fantastische dag tegemoet! Ontdek alle bezienswaardigheden die in deze dorpen te zien zijn; onder meer Museum MORE in Kasteel Ruurlo, het Kristalmuseum in Borculo, de Lochemse Berg in Lochem en kunstmuseum Singer Laren. Laren is de eindbestemming van uw 4-daagse fietsvakantie.

Hoe ziet uw 5-daagse fietsvakantie eruit?

Voor het programma van dag één en twee verwijzen we u naar het hierboven vermelde programma van de 4-daagse fietsvakantie. Onderstaand gaan we verder met dag drie, aangezien vanaf dit punt de programmering verschilt.

Dag 3: Sallandse Heuvelrug
Vandaag heeft u een extra dag om te genieten van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het nationale park is één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa, bestaande uit hoogteverschillen, bossen, heide en prachtige vergezichten. Uw routebeschrijving omvat tevens een mooie wandelroute van 5 kilometer. Geniet van de stilte en de natuur!

Dag 4: Sallandse Heuvelrug – Vorden
Vandaag fietst u vanaf de Sallandse Heuvelrug naar Vorden, een van de meest kasteelrijke dorpen van Nederland. Vorden wordt ook wel het ‘achtkastelendorp’ genoemd, dankzij de acht sprookjesachtige kastelen die hier te bewonderen zijn. Geniet tijdens uw fietstocht van kastelen, buitenplaatsen, landgoederen, bossen en heidevelden.

Dag 5: Ruurlo – Borculo – Laren
Op deze laatste fietsdag fietst u via Ruurlo en Borculo terug naar Laren. Museum- en cultuurliefhebbers gaan een fantastische dag tegemoet! Ontdek alle bezienswaardigheden die in deze dorpen te zien zijn; onder meer Museum MORE in Kasteel Ruurlo, het Kristalmuseum in Borculo, de Lochemse Berg in Lochem en kunstmuseum Singer Laren. Laren is de eindbestemming van uw 5-daagse fietsvakantie.

  • Plaats: Laren
  • Provincie: Gelderland
  • Accommodatie type: Hotel

Extra informatie

Accommodatie type

Plaats

Provincie