Selecteer een pagina

Fiets- of autovakantie Overijssel (Twente-Salland)

299,00

Fiets- of autovakantie Overijssel (Twente-Salland)

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: 3e9fa0714178 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Heb je altijd al eens de provincie Overijssel willen ontdekken? Dan is de Fiets- of Autovakantie Overijssel (Twente-Salland) echt iets voor jou! Tijdens je vakantie verblijf je in drie Overijsselse hotels, waar je ook ontbijt en dineert. In de tussenliggende periode fiets je zo’n 50 kilometer per dag of rijd je diverse afstanden met de auto. Hierbij kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en natuurjuwelen van Twente en Salland. Na een paar ontspannen dagen kun je terugkijken op een heerlijke fiets- of autovakantie door het mooie Overijssel.

Hoe ziet je 4-daagse fietsvakantie door Overijssel eruit?

Dag 1: Delden
Je komt u na 15:00 uur aan bij het gastvrije Hotel Wapen van Delden. Het programma op deze eerste dag is zelf in te vullen. Een rondje door Delden is zeker een aanrader. Met zijn grachten en stadswallen doet het denken aan de middeleeuwen. Zeker wanneer je ook een bezoek brengt aan kasteel Twickel: een prachtig landgoed met watermolen, boerderijen en een uitgebreide kruidentuin.

Dag 2: Delden – Raalte  (circa 50 km)
Vanuit je hotel in Delden fiets je vandaag een prachtige route met weidse uitzichten richting Raalte. Onderweg kom je langs natuurgebied Borkeld. Hier tref je jong bos, grote heidevelden, akkers leemkuilen en graslanden aan. Het absolute hoogtepunt van deze route is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit unieke natuurgebied huisvest een van de grootste heidegebieden van Europa. Na aankomst in Raalte overnacht je bij Hotel Restaurant De Zwaan.

Dag 3: Raalte – Markelo  (circa 50 km)
Na een goed ontbijt fiets je weer terug richting het zuiden. Tijdens de route kom je langs vele typisch Twentse landerijen. Ook steek je met behulp van een fietspontje het water over. Onderweg heb je de mogelijkheid om in Holten te stoppen voor een koffiepauze of een bezoek aan de Canadese begraafplaats. Je reis eindigt deze dag in Markelo, waar Landhuishotel en Bistro Herikerberg jelogeeradres is.  

Dag 4:  Markelo – Delden (circa 50 km)
De 5-daagse arrangementen zijn qua routes grotendeels gelijk aan het 4-daagse arrangement, met het verschil dat je in totaal bij twee verschillende hotels overnacht in plaats van drie. Het gaat dan om twee van de drie hotels, die tevens onderdeel zijn van het 4-daagse arrangement.

Hoe zien de 5-daagse fietsvakanties door Overijssel eruit?

De 5-daagse arrangementen zijn qua routes grotendeels gelijk aan het 4-daagse arrangement, met het verschil dat je in totaal bij twee verschillende hotels overnacht in plaats van drie. Het gaat dan om twee van de drie hotels, die tevens onderdeel zijn van het 4-daagse arrangement.

Hoe ziet je 7-daagse fietsvakantie door Overijssel eruit?

Het 7-daagse arrangement is qua routes gelijk aan het 4-daagse arrangement, met het verschil dat je niet één, maar twee nachten in hetzelfde hotel verblijft. Hierdoor heb je tussendoor steeds een dag vrij, die je zelf kunt invullen. 

Hoe ziet je 4-daagse autovakantie door Overijssel eruit?

Geniet van alle vrijheid en je eigen muziek terwijl je op ontdekkingstocht door het oosten van Nederland bent. Je komt langs de mooiste bezienswaardigheden en natuur en bepaalt zelf waar je uitstapt. Met een autovakantie kun je in korte tijd veel zien én ondernemen, terwijl je prachtige routes aflegt en geniet van bijzondere uitzichten. Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en rijdt door de Twentse natuur, vol oude bossen, stuwwallen en authentieke boerderijen. Als je in kunststadje Ootmarsum bent, stap dan zeker uit. Hier geniet je in het sfeervolle centrum van kunst, cultuur en een verzorgde lunch. Bezoek er de kunstgalerieën of Openluchtmuseum Ootmarsum. 

Daarnaast rijd je door Salland, dat gekenmerkt wordt door veel groen, landhuizen en kastelen. Stap uit de auto voor een wandeling door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Wandel over de vele heuvels, heidevelden en zandvlakten. Ook rijd je tijdens deze autovakantie naar de Hanzestad Zutphen. Hier geniet je van een stadswandeling met koffie en gebak.

  • Plaats: Markelo
  • Provincie: Overijssel
  • Accommodatie type: Hotel

Extra informatie

Accommodatie type

Plaats

Provincie